Vikend u Podgorici prolazi bez boravka u kafićima, ugostitelji sjutra sa NKT-om

 Vikend u Podgorici prolazi bez boravka u kafićima, ugostitelji sjutra sa NKT-om

Foto: Arhiva

Sunčani vikend dani u Podgorici prolaze bez odlazaka po kafićima. Centar grada i popularna mjesta za Podgoričane danas su bila pusta i bez uobičajene gužve.

Odluka Instituta za javno zdravlje, prema kojoj se zbog povećanog broja oboljelih od korona virusa stavlja katanac na ugostiteljske objekte u Podgorici, počela je od juče. Ugostitelji su i više nego nezadovoljni i kažu da su pooštrene mjere atak na njihovo dostojanstvo. Ipak, tračak nade uliva sastanak koji će sjutra biti održan sa Nacionalnim koordinacionim tijelom. 

Iz Udruženja ugostitelja Crne Gore kazali su za FOS da su se odazvali pozivu NKT-a da sjutra održe sastanak. 

„Na sastanku će biti nas četvoro-petoro iz udruženja i pokušaćemo da nađemo neko rješenje. Zauzećemo sigurno stav i nećemo odustajati od toga“, navode oni. 

Na pitanje da li će, ukoliko se ne budu dogovorili sa NKT-om otvoriti lokale u utorak, iz udruženja ne žele da prejudiciraju. 

„Imamo više solucija kako ćemo djelovati u slučaju da ne bude dogovora, pa ćemo se opredijeliti“, ističu iz Udruženja. 

Prema njihovim riječima, trenutna situacija nije više pitanje borbe za egzistenciju, već borba za dostojanstvo njihovog rada u privredi. 

„Imamo susjedne gradove koji su puni, imamo tržne centre koji su puni, a niko maske ne nosi. NKT je toliko degradirao naš poziv da smo mi dovedeni na rub egzistencije, a itekako su svi imali koristi od nas svih ovih godina. Nećemo sigurno ostaviti stvari ovakve kakve jesu. Samo ćemo vam reći podatak da opština Tuzi od 16. oktobra ima samo jednog zaraženog. Ako je to tačno, a to su zvanični podaci, to je samo još jedan dokaz da ugostitelji nijesu nosioci virusa. Svjedoci smo šta se radi u drugim opštinama. Kažu da su mjere imale efekta na Cetinju i u Ulcinju, pa su posle dva dana i tu pooštrene mjere. Eto toliko o procjenama“, dodaju iz Udruženja. 

Prema njihovim riječima, protest koji je u petak održan na Trgu nezavisnosti u Podgorici dao im je podstrek da istraju u njihovim zahtjevima.

„Svima nam je puno srce od onog dana. Od Gusinja do Ulcinja stigle su kolege da nam daju podršku. Poslali smo dobru poruku i data nam je velika energija da istrajemo u našoj borbi i zahtjevima“, poručili su iz Udruženja. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja