Godišnjica u Gradskom pozorištu: Predstava ,,Slavuj”

 Godišnjica u Gradskom pozorištu: Predstava ,,Slavuj”

Foto: Gradsko pozorište

Prošlo je tačno godinu dana od premijere predstave ,,Slavuj- dramsko mužička Forma za Kseniju“, autorskog projekta Varje Đukić, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Muzičko – scenski komad , uprkos manjem broju izvođenja, uslovljenih Kovidom 19, predstavlja svojevrstan pozorišni znak u kulturnom životu Crne Gore.

„Odigrana neposredno prije sveopšte pometnje koju je kovid-19 izazvao u svijetu, predstava Slavuj je treća ovogodišnja premijera Gradskog pozorišta u Podgorici, a realizovana je u koprodukciji s kultnim podgoričkim kulturnim centrom – knjižarom
„Karver“, navode u saopštenju.

Izvor: Gradsko pozorište

„U kontekstu dosadašnje repertoarske politike podgoričkog Gradskog pozorišta Slavuj je svakako iznenađenje, pozitivno dakako, ali s druge strane ova predstava staje u dugi red projekata koji, istražujući granične oblasti teatarske umetnosti, proširuje njene okvire, a i ova tradicija je i te kako prisutna u crnogorskom pozorištu. Na izvjestan način, Ksenija Cicvarić je i ovu tadiciju opjevala svojim pjesmama.” kazao je pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja