Đukanović: Zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti

 Đukanović: Zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti

Foto: Predsjednik CG

Za nesto više od 11 mjeseci od posljedica infekcije koronavirusom preminulo je preko 1000 građana Crne Gore, kazao je predsjednik Milo Đukanović.

„Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vijest u prijateljskim zemaljama širom svijeta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosjećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost.

Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smiju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim. Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti“, kazao je Đukanović.

Apeluje na državne institucije na svim nivoima, na sve društvene subjekte i građane da se vratimo onim aktivnostima i odgovornom ponašanju kao u prvom talasu epidemije, što nam je omogućavalo podnošljivu kontrolu situacije.

„Više nego ikad potrebni su nam sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija,profesionalnost, efikasnost i solidarnost, u obavljanju svih poslova.

U tom cilju neophodno je ažurno uvođenje i energična primjena adekvatnih epidemioloških mjera, efikasna i djelotvorna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva.

Da bi uspjeli u tome moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“, zaključio je Đukanović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja