BS: Pozdravljamo odluku Krivokapića da razriješi Leposavića

 BS: Pozdravljamo odluku Krivokapića da razriješi Leposavića

Foto: BS

Bošnjačka stranka pozdravlja odluku premijera Zdravka Krivokapića, da zbog stava o Srebrenici, zatraži razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, saopšteno je iz ove partije.

„Raduje nas da je premijer Krivokapić uvidio da pojednici koji nisu spremni da priznaju da se u Srebrenici desio genocid, ne mogu biti na odgovornim pozicijima u državi. Vjerujemo da je ovo otklon od politike negiranja genocida“, navode iz BS dodajući da je inicijativa o smjeni Leposavića, koju su pokrenule Bošnjačka stranka i druge političke partije i organizacije, naišla je na ogroman odziv građana Crne Gore, što je kako tvrde pokazatelj ispravne politike koju vodi BS.

„Ovakva odluka sigurno je donešena i pod pritiskom međunarodne zajednice, koja je nedvosmisleno i jasno poručila Vladi Crne Gore i svim njenim ministrima, da se u Srebrenici desio genocid. Bošnjačka stranka je uvijek zagovarala politiku pomirenja, dijaloga i kompromisa. Nema ervopskog puta Crne Gore bez suočavanja s prošlošću. Jasno smo poručili da je za nas Srebrenica crvena linija. Uvijek ćemo biti na strani istine, pravde i jednakosti, sa posebnim pijetetom prema žrtvama iz prošlosti”, zaključili su iz Bošnjačke stranke.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još